TPCA sbírá elektroodpad

Tomáš Rybecký
3. 10. 2012 23:24
TPCA a REMA Systém uspořádaly sbírku elektroodpadu
Foto: Aktuálně.cz

Kolínská automobilka TPCA, patřící k celosvětově nejšetrnějším automobilovým výrobcům, uspořádala na konci září první ročník ekologického workshopu pro veřejnost a své zaměstnance. Za jediné odpoledne firma vybrala od svých zaměstnanců a žáků Základní školy Ovčáry 150 kg vysloužilého elektroodpadu, od baterií, tiskáren, DVD, mikrovlnek, žehliček, rychlovarných konvic, rádií, kuchyňských mixérů až po zastaralé mobilní telefony či televize.

„Letošní první ročník byl pro nás velkou neznámou," vysvětluje Radek Kňava, tiskový mluvčí TPCA. „Pozitivně nás překvapila hojná účast našich zaměstnanců, kteří si tuto akci a náš vstřícný krok vůči ekologické recyklaci velice pochvalovala. Zúčastnili se i lidé z regionu. Mnozí byli velmi odvážní a vysloužilé domácí spotřebiče k nám dopravili dokonce i na svých kolech. Dle nasbíraného množství a zájmu vidíme, že význam takovýchto akcí není místním obyvatelům nijak lhostejný," dodává.

Důležitý příspěvek přinesla skupina 25 dětí ze Základní školy Ovčáry. Ty se zapojily i do ekologického workshopu Trash Made. Vyzkoušely si vlastnoruční výrobu předmětů z připravených částí elektroodpadu a poučily se, jak se lépe chovat k životnímu prostředí.

Foto: Aktuálně.cz

 

Právě se děje

Další zprávy