Toyota z Dakaru vyjíždí i na české silnice

Tomáš Rybecký
27. 12. 2012 7:01
Hilux a Land Cruiser ve speciální edici Dakar
Foto: Toyota

Toyota začala v Česku nabízet speciální edici vozů Hilux a Land Cruiser s označením Dakar. Oba terénní vozy pokřtil několikanásobný úspěšný účastník Rallye Paříž Dakar Martin Macík, současný manažer týmu KM Racing.

V roce 2013 bude na náročné soutěži Toyota zastoupena v kategoriích T1 a T2 modely Hilux i  Land Cruiser. Akční civilní modely DAKAR tedy reflektují úspěchy, kterými bylo například třetí místo v absolutním pořadí v roce 2012, dosažené  Ginielem De Villiersem s vozem Toyota Hilux. Soutěž Rallye Dakar 2013 začíná 5. ledna 2013 startem v peruánské Limě.

Zvláštní edice Hilux Dakar je založena na standardních výbavách Terra a Luna s dalším příslušenstvím. To zahrnuje například deflektor kapoty motoru, obložení nákladového prostoru, loga edice Dakar, nebo nápis Toyota na karoserii.

Akční modely Land Cruiser Dakar a Dakar+ mají ve výbavě navigační systém s pevným diskem a s obrazem z terénních kamer, deflektor kapoty motoru, či loga edice Dakar na karoserii. Ceny obou modelů zůstávají beze změn jako u základních verzí.

 

Právě se děje

Další zprávy