Nová Toyota Yaris zná české ceny. Jak obstojí proti Škodě Fabia nebo Renaultu Clio?

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2020 6:02
V příštím roce by kolínská továrna TPCA měla vedle miniaut Citroënu, Peugeotu a Toyoty začít vyrábět také větší Toyotu Yaris. Nová generace konkurenta Škody Fabia však na český trh zamíří již letos. Dovozce japonské automobilky zveřejnil ceník, který opět sází na hybridní ústrojí. Základem je však benzinový tříválec, který začíná na 335 tisících korun.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Active - od 335 000 korun

Základní výbava nového malého hatchbacku se jmenuje Active. S litrovým motorem stojí od 335 tisíc korun, nabízí se také jako hybrid od 445 tisíc korun. Na rozdíl od dalších verzí se na úplný základ nevztahuje akční sleva 21 tisíc korun ani výkupní bonus za starý vůz ve výši 25 tisíc korun.

Cena je v segmentu malých aut poměrně vysoká, uvážíme-li navíc, že jde o verzi s litrovým atmosférickým tříválcovým motorem. Japonci se však snaží vykoupit ji bohatou výbavou. Už v základu tak Yaris má přednárazový systém s rozpoznáváním chodců, varování před opuštěním jízdního pruhu s manuální nebo udržování v jízdním pruhu s automatickou převodovkou, automatické přepínání dálkových světel, čtení dopravních značek, adaptivní tempomat, automatické spínání světel nebo ojedinělý airbag v prostoru mezi řidičem a spolujezdcem. Bezpečnostní výbavou by tedy Yaris pokořil i řadu modelů o třídu či dvě výše.

Ceník - Toyota Yaris Active

Active
1.0 VVT-i / 53 kW 335 000 Kč
1.5 Hybrid / 85 kW e-CVT 445 000 Kč

Z komfortních prvků nechybí manuální klimatizace (či automatická, pokud má auto hybridní pohon), rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou a dvěma reproduktory, Bluetooth, připojení Android Auto i Apple CarPlay, multifunkční volant nebo elektrická přední okna. Ocelová kola s okrasnými kryty mají průměr 15 palců.

 

Právě se děje

Další zprávy