Auris je zapomenut, Corolla se vrací. Toyota oprašuje známé jméno a míří na Octavii

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 10. 2018 7:04
Japonských automobilek byste v Paříži našli naprosté minimum. Suzuki, Subaru, Mazda, Mitsubishi nebo Nissan. Ty všechny ve francouzské metropoli nevystavují. Toyota si nicméně druhou nejvýznamnější evropskou výstavu ujít nenechala a připravila celou plejádu premiér. Nejzásadnější je bezesporu nová generace kompaktu, který si již neříká Auris, ale opět Corolla. Vedle ní si evropskou premiéru odbyly i nová RAV4 a sedan Camry. Podívejte se na tyto novinky do detailu.

Pokud vás zajímá, jaké Toyoty koupíte na českém trhu již dnes, podívejte se zde.

Foto: Jan Matoušek

Nejen u Corolly se projevuje jednoznačná sázka Toyoty na hybridní pohon. Kompaktní hatchback nebo kombi se tak v Paříži ukazují se dvěma typy pohonu, kombinující benzin a elektřinu. Slabší verze hybridu se zážehovou osmnáctistovkou má systémový výkon 90 kW a používá se třeba i v modelu Prius. Toyota udává v tomto případě spotřebu 3,4 l/100 km.

Novinkou je hybrid s dvoulitrovým benzinovým motorem a systémovým výkonem 132 kW. Ten umí v čistě elektrickém režimu jet až 115 km/h a pokud řidič nesešlápne plynový pedál, vůz nezačne používat spalovací jednotku. Spotřebu udává Toyota na hodnotě 3,8 l/100 km, maximální rychlost 180 km/h je ale pro oba hybridy stejná. Ten silnější má alespoň o tři vteřiny lepší akceleraci.

 

Právě se děje

Další zprávy