Toyota testovala na Dakar model Hilux

Zbyněk Klíč
30. 11. 2011 13:47
Zkoušky Toyoty Hilux se ujal manažer týmu KM Racing Martin Macík
Toyota Hilux
Toyota Hilux | Foto: Toyota

Společnost Toyota Motor Czech testovala nový model Hilux. Zkoušky se ujal několikanásobný účastník vytrvalostní soutěže Rallye Dakar a dnes manažer týmu KM Racing Martin Macík. Testování proběhlo na začátku listopadu v rámci příprav týmu na další ročník proslulé vytrvalostní soutěže v Jižní Americe.

„S tímto legendárním modelem Toyoty mám osobní velmi pozitivní zkušenosti, neboť již čtvrtým rokem využívá náš tým KM Racing jeho služeb v roli dvou servisních vozů. Naše týmové Hiluxy , které jsou samozřejmě upraveny pro vytrvalostní soutěž, prokazují každým rokem stále vysokou úroveň odolnosti a spolehlivosti v opravdu extrémních podmínkách Rallye Dakar," uvedl Martin Macík.

Hilux v modelovém provedení 2012 přináší nový design a další vylepšení v oblasti kvality, odolnosti a spolehlivosti. Nabízen bude ve třech stupních výbavy Terra, Luna a Sol. První dvě budou vybaveny motorem 2,5 l D-4D 145 DPF, výbavě Sol bude vyhrazen motor 3,0 l D-4D 170 DPF s možností volby mezi manuální nebo automatickou převodovkou. V roce 2012 se v ČR očekává prodej 300 vozů Toyota Hilux.

 

Právě se děje

Další zprávy