Továrna Hyundai v Nošovicích už vyrobila 2 miliony automobilů. Letos přidá ještě 185 tisíc kusů

ČTK ČTK
10. 6. 2016 13:28
O vozy z této automobilky je stále větší zájem, vyvážejí se již do 66 zemí světa. Aktuální výrobní portfolio zahrnuje modely i30, ix20 a Tucson. V továrně ve třísměnném provozu pracuje 3400 zaměstnanců.
Foto: Hyundai

Už jubilejní dvoumilióntý vůz sjel z výrobního pásu automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Stalo se tak zhruba sedm a půl roku poté, co byla výroba v listopadu 2008 spuštěna.

Letos už továrna vyrobila 165 000 automobilů. Přesně to odpovídá plánu, který je pro letošní rok 350 000 vozů, což je plná kapacita továrny. Podle mluvčího Petra Vaňka vyrobený jubilejní vůz převzali zástupci Hasičského záchranného sboru ČR.

Hyundai plánuje, že v Nošovicích výrobu v budoucnu zvýší, je to ale otázka několika let. "Máme požádáno o studii dopadů na životní prostředí EIA na ministerstvu životního prostředí s výhledem navýšení výroby na 385 000. Ale jsme v naprosto počáteční fázi, kdy teprve bylo požádáno o EIA, čili to rozhodně není otázka letošního roku, je to otázka několika let, než ta EIA bude schválena," řekl Vaněk.

Žádné nové haly by se podle něj při rozšíření výroby nestavěly. "Proti 350 000 je to navýšení na 385 000 o deset procent. To by se dalo zvládnout kombinací tří faktorů, a to je větší robotizace výroby, mírné zrychlení taktu výroby a přijetí nových zaměstnanců. Ale o přijetí jednotlivých faktorů a poměru mezi nimi v tuto chvíli není možné hovořit, protože, říkám, jsme na samotném počátku," řekl Vaněk.

Hyundai představuje jednu z nejúspěšnějších investic v Moravskoslezském kraji i celém Česku. Výstavba továrny v Nošovicích začala v březnu 2007 a přišla na více než miliardu eur. Firma při ní ale několikrát porušila stavební zákon. Výroba začala oficiálně 10. listopadu 2008. Stát své závazky vůči automobilce dosud nesplnil. Zatím například nevybudoval mimoúrovňové křížení se silnicí R48 směrem na Slovensko, což v okolí továrny stále komplikuje dopravu.

Automobilka postupně rozjela výrobu na tři směny. Miliontý vůz sjel v továrně z pásu v květnu roku 2013. Dosud nejúspěšnějším modelem, jenž se ve slezské továrně vyráběl, byl sportovně-užitkový vůz Hyundai ix35, závod vyprodukoval 603 000 kusů tohoto modelu. Nyní automobilka vyrábí tři modely: inovovaný i30 v několika verzích, inovovaný ix20 a nový Tucson, který se podle firmy stal nejrychleji prodávaným modelem značky Hyundai na evropském trhu. Tucson loni nahradil právě model ix35.

Loni se vozy z Nošovic prodávaly v 66 zemích Evropy, Blízkého východu, Afriky, Latinské Ameriky, Karibiku a Austrálie. Nejvíce jich koupili zákazníci v Německu, Velké Británii, Španělsku, Itálii a Rusku.

Automobilka zaměstnává zhruba 3400 lidí, 97 procent z nich jsou podle firmy obyvatelé Moravskoslezského kraje. Dalších asi 7000 lidí pracuje v regionu u subdodavatelských společností. Loni automobilce klesl zisk o 3,47 miliardy korun na 5,5 miliardy korun, tedy o 38,7 procenta. Tržby ale automobilce vzrostly, o 19,3 miliardy korun (18,2 procenta) na 125,7 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy