Toužíte po supersportu? Postavte si jako polský nadšenec šlapací, vyhne se i kolonám

Toužíte po supersportu? Postavte si jako polský nadšenec šlapací, vyhne se i kolonám
Andrzej Burek postavil šlapací repliku supersportu Mercedes SLS AMG. Troufneme si tvrdit, že je to vůz jednoznačně ekologičtější než krátce vyráběná elektroverze SLS.
Andrzejovo SLS je podle polského webu Super Express ve své podstatě jízdním kolem, smí tedy jezdit v cyklopruzích. Burek se tak může vyhnout varšavským kolonám.
Rozdíly mezi klasickým SLS jsou jasně patrné: zatímco standardní vůz měl širokánské 295mm pneumatiky vzadu, jeho šlapací protějšek má uzoučké galusky.
Maximální rychlost také není přes tři sta kilometrů v hodině, pohybuje se spíš okolo 20 až 25. Výkon? Jedna lidská síla.
Foto: Reuters
Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 8. 2019 12:31
Polský nadšenec Andrzej Burek touží po jednom konkrétním autě. Mercedesu SLS z let 2010 a 2014. Není se čemu divit, je to supersport, který dodnes poutá pozornost: výklopnými racčími dveřmi i zvukem atmosférického 6,2l osmiválce o výkonu 420 kilowattů. Však si jich také majitelé cení, nejlevnější ojeté se teď v Německu prodávají v přepočtu za 3,3 milionu korun. Andrzej si proto postavil vlastní a troufneme si tvrdit, že nejekologičtější SLS historie.
 

Právě se děje

Další zprávy