Ostravanka postupně poškodila patnáct aut. Toužila prý po kontaktu s policisty

ČTK ČTK
21. 3. 2022 11:49
Neobvyklý případ poškození vozidel řeší ostravští kriminalisté. Devětapadesátiletá žena poničila od loňského podzimu 15 automobilů. Původně poškozená auta policii ohlašovala jako svědkyně. Nakonec se ale ukázalo, že vozidla ničila sama, protože se cítila osamělá a chtěla být v kontaktu s policisty. Novinářům to sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Shutterstock

"Žena v několika případech oznámila na tísňovou linku poškození vozidel zaparkovaných na jednom z parkovišť ve Slezské Ostravě. Po příjezdu policistů na místo jim žena poskytla informace, které se týkaly především možného pachatele. V některých případech dokonce uvedla, že viděla děti, které kamenem poškodily lak auta a poté z místa utekly," uvedla Michalíková.

Policisté tak postupně zdokumentovali 15 poškozených automobilů, které měly, zřejmě kamenem, zničený lak. Celková škoda byla vyčíslena na 180 000 korun.

Žena, která policii vše hlásila, je bezdomovkyně a pobývala poblíž parkoviště. "V průběhu prověřování případů se ukázalo, že oznamovatelka a jediná svědkyně nejdříve měla sama auta poškodit a poté události oznamovat na tísňovou linku 158. Kriminalistům se ke všem patnácti skutkům doznala a uvedla, že se cítila osamoceně, a proto vozidla poškodila, aby se na místo dostavili policisté, kteří se k ní měli hezky chovat," uvedla Michalíková. Policisté ženu obvinili z poškození cizí věci a skončila ve vazbě. Hrozí jí až roční vězení.

 

Právě se děje

Další zprávy