Toto jsou nejlevnější auta v Česku. Řadí se mezi ně nová Dacia Sandero i Škoda Fabia

Nová Dacia Sandero se zařadila mezi nejlevnější nová auta v Česku.
Nejlevnějším novým autem na českém trhu je Hyundai i10 1.0i Start. Městský hatchback s 49kW litrovým motorem a pětistupňovou manuální převodovkou stojí v akci 229 990 korun. Výbava ovšem odpovídá ceně, nechybí sice nouzové brzdění, udržování jízdního pruhu, tempomat nebo elektrická přední okna, za rádio či klimatizaci si však ani nepřiplatíte. Abyste jimi auto vybavili, musíte zvolit vyšší výbavový stupeň.
Mitsubishi Space Star je model na pomezí třídy těch nejmenších aut a supermini. Cenou patří spíše do první kategorie, verze 1.2 MIVEC Inform totiž v akci stojí 239 850 korun. Výkon 52 kW přitom na přední kola posílá pětistupňová manuální převodovka. Ve výbavě vozu sice nechybí třeba automatické stěrače nebo elektrické ovládání předních oken a zrcátek, pro rádio a klimatizaci je ale potřeba zvolit cestu příplatku anebo vyšší výbavové varianty.
Také na dalších místech tohoto žebříčku najdete převážně miniauta. Citroën C1 1.0 VTi Live s pětidveřovou karoserií tak startuje na akčních 239 900 korunách. Jeho motor poskytuje 53 kW a je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou. Také tady výbava odpovídá nízké ceně, zájemce tak dostane dálkové centrální zamykání, elektrická přední okna nebo diody denního svícení, rádio i klimatizace jsou však k dispozici jen za příplatek, respektive ve vyšší variantě.
Foto: Dacia
Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 1. 2021 6:02
Nové auto za méně než 200 tisíc korun? Pokud nenarazíte na nějaký zlevněný kousek ze skladových zásob nebo se nespokojíte s předváděcím vozem, na českém trhu nepochodíte. Vůbec nejlevnější nové auto teď stojí podle ceníku bezmála 230 tisíc. Do galerie se podívejte nejen na přehled těch nejlevnějších aut, ale rovnou všech aut s ceníkovou cenou pod 300 tisíc korun.
 

Právě se děje

Další zprávy