Toto je sedm finalistů evropské ankety o nejlepší auto roku 2017. Škoda Kodiaq chybí

Eva Srpová Eva Srpová
30. 11. 2016 8:38
Evropská anketa Auto roku 2017 (COTY) už má sedm finalistů, kteří byli vybráni ze seznamu 30 novinek letošního roku. Vítěz bude oznámen v předvečer začátku ženevského autosalonu, tedy 6. března 2017. Česká republika má v jury ankety také jednoho svého člena, jímž je Jiří Duchoň. Podívejte se do galerie, ze kterých finalistů se bude vybírat letošní vítěz.

Proč v seznamu šesti finalistů chybí Škoda Kodiaq? Člen odborné novinářské poroty v anketě o titul evropského Auta roku 2017 Jiří Duchoň k tomu říká: „V první fázi uvede každý porotce svých sedm favoritů, body se nerozdávají. Kodiaq tedy vypadl zkrátka proto, že nedostal dostatečný počet hlasů na to, aby se umístil v sedmi nejuváděnějších. Nechci prozradit, jak jsem volil já, ale trefil jsem se ve čtyřech případech ze sedmi.“

Počty nominací se po prvním kole ankety nezveřejňují, aby se nedal odhadnout vítěz, případně novináři poté netaktizovali při přiřazování bodů ve druhém kole. 

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia

Letos konečně přibyl v portfoliu Alfy Romeo dlouho očekávaný sedan, který měl navázat na oblíbenost modelu 159. Giulia chce dokonce konkurovat zavedeným německým rivalům, jako jsou BMW 3, Audi A4 nebo Mercedes-Benz C. Oslovuje zajímavým vzhledem a má moderní techniku, vůz dostal úplně novou platformu s pohonem zadních kol. Test vozu si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy