Toto je nové Volvo XC 90. Generace č. 2 vznikla po 12 letech

Radek Pecák Radek Pecák
27. 8. 2014 6:32
Interiér nabídne místo až pro sedm cestujících. Jejich ochranu zajistí nové elektronické asistenční systémy.
Po téměř dvanácti letech přijde na trh druhá generace velkého SUV Volvo XC 90
Po téměř dvanácti letech přijde na trh druhá generace velkého SUV Volvo XC 90 | Foto: Volvo

Dvanáct let trvalo, než se švédsko-čínská automobilka Volvo odhodlala k výměně první generace svého velkého sportovně užitkového vozu XC 90 za druhou.

Nyní se veřejnost konečně dozvídá, jak bude nové auto vypadat.

Design vozu je podle zveřejněných snímků prost výstřelků, neobvyklým prvkem je pouze tvar kladiva, který vytváří LED diody v hlavních světlometech.

Volvo uvolňovalo informace o automobilu postupně. Již se tedy ví, že nová generace Volva XC 90 nebude po řidiči vyžadovat parkovací schopnosti - vůz si sám najde místo a vjede na něj, dokáže se bez přičinění lidské bytosti za volantem udržovat i na silnici, jejíž okraje nevyznačují klasické bílé čáry a nepřipustí kolizi s protijedoucím vozidlem při odbočování vlevo.

Foto: Volvo

Automobil bude pohánět nová generace čtyřválcových motorů. Nejvýkonnější provedení nabídne 400 koní, přičemž spalovacímu motoru vpředu bude na zadní nápravě asistovat elektromotor.

Luxusní interiér, v němž bude místo až pro sedm cestujících, má být schopen uspokojit nároky té nejnáročnější klientely.

Na českém trhu se vůz objeví začátkem příštího roku. Ještě předtím si na celém světě může objednat 1927 lidí (rok založení automobilky) exempláře z takzvané First Edition. Ta bude mít speciální barvu a kůže se objeví také na palubní desce. 

 

Právě se děje

Další zprávy