Totální zákaz alkoholu za volantem? Česko je s ním ve společnosti hlavně muslimských zemí

Motorkář v Senegalu helmu neřeší. Pivo si ale před jízdou dát nesmí.
Afghánistán - Krásná země, kterou sužují léta války. Jde o islámský stát, proto alkohol neseženete v obchodech a za volantem ho místní zákony samozřejmě netolerují. Ani kapku.
Ázerbájdžán - Celých 95 procent obyvatel země se hlásí k islámu. Bohatý stát s autoritářským režimem je k alkoholu za volantem nekompromisní.
Bahrajn - U zemí Perského zálivu jde o prakticky jasné pravidlo. Výjimkou není ani miniaturní ostrov s počtem obyvatel odpovídajícím Praze.
Bangladéš - Jedna z nejchudších a zároveň z nejlidnatějších zemí světa (160 milionů obyvatel). Opět tu dominuje islám, celkem ho vyznává na 83 procent lidí. Ti by s pitím za volantem problémy mít neměli. Zato se zácpami ano.
Foto: Reuters
Jan Markovič Jan Markovič
18. 7. 2018 6:15
Co mají společného Turkmenistán, Bangladéš, Súdán a Česká republika? Nulovou toleranci alkoholu za volantem. Ze zhruba dvou set států světa řidiči nesmí nadýchat nic v dvaceti sedmi. V EU jde o čtyři země, všechny z bývalého východního bloku. Ve světě platí nula pak hlavně ve státech s velkým podílem muslimů v populaci nebo v Rusku a některých jeho bývalých državách. Přinášíme kompletní přehled zemí, kde za volantem nesmíte pít.
 

Právě se děje

Další zprávy