Tohle je nový Opel Insignia. Má špičkovou aerodynamiku a zhubl skoro 200 kilogramů

Eva Srpová Eva Srpová
7. 12. 2016 10:49
Nová generace Opelu Insignia je výrazně přepracovaná. Vůz je v porovnání s předchůdcem až o 175 kg lehčí, má vynikající aerodynamiku a atraktivní vzhled.
Nová Insignia má být prostornější. Je také výrazně lehčí, má nejlepší aerodynamiku ve své třídě a slibuje i dynamičtější jízdní vlastnosti.
Nová Insignia má být prostornější. Je také výrazně lehčí, má nejlepší aerodynamiku ve své třídě a slibuje i dynamičtější jízdní vlastnosti. | Foto: Opel
Interiér Insignie ve vrcholné verzi působí velmi hodnotně. Uvidíme, jak bude vypadat základní model.
Interiér Insignie ve vrcholné verzi působí velmi hodnotně. Uvidíme, jak bude vypadat základní model. | Foto: Opel

Opel oficiálně představuje svůj největší manažerský sedan, novou generaci Insignie. Má delší jméno, nyní se nazývá Opel Insignia Grand Sport. V Opelu totiž funguje nové oddělení, které vymýšlí jména svým vozům (více info zde). Na fotografiích je sice vyobrazen Vauxhall, ale ten se od Opelu, který se bude prodávat v kontinentální Evropě, liší pouze znáčky a volantem nalevo. 

Nová Insignia je výrazně jiná. Změnila proporce, rozvor se prodloužil až o 9,2 cm. Při konstrukci bylo použito více odlehčených materiálů, a proto vůz zhubl. Vyšší hmotnost totiž byla jednou ze slabin modelu. Nyní je prý lehčí až o 175 kg. Vůz bude k dispozici i s inovovaným pohonem všech kol a také s osmistupňovou automatickou převodovkou. Ta má v porovnání s automatem se šesti stupni, který se do Insignie montoval doposud, snižovat spotřebu při jízdě vyššími rychlostmi a zároveň zajistit lepší zrychlení. Zpočátku se bude montovat výhradně do verzí s pohonem všech kol.

Insignia rozšiřuje nabídku moderních asistenčních systémů, má například natáčecí světlomety s až 32 diodami, což je dvakrát větší počet než u menšího modelu Opel Astra (jehož test si můžete přečíst zde), kamerový systém, který umí zobrazit pohled na vůz z ptačí perspektivy, adaptivní tempomat, který umí udržovat rychlost vozu v závislosti na rychlosti aut jedoucích před ním. Umí také udržovat auto v pruzích a co je novinkou, všechny vozy mají ve standardní výbavě bezklíčové odemykání.

Insignia bude také vybavena systémem OnStar, který umí řidiči pomoci najít auto, když mu ho odcizí a zloděje lze na dálku i zastavit. Podrobný přehled o funkci systému OnStar se dočtete tady

Nová Insignia se oficiálně ukáže na autosalonu v Ženevě, který se koná příští rok v březnu, do prodeje vstoupí v červnu 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy