Tip z bazaru: Hyundai Matrix je ošklivý podivín, který láká na cenu. Dejte ale pozor na výběr motoru

Ojetý Matrix je sice vizuálně poněkud diskutabilní, ale spolehlivé MPV. A pravděpodobně vám ho nikdo neukradne.
Korejská automobilka počátkem nového milénia představila šikovné malé MPV, které svým charakterem předběhlo dobu. Matrix prošel v průběhu výroby dvakrát omlazením, poprvé v roce 2005, podruhé o tři roky později. Výroba byla ukončena 2010.
Po stránce nabízené prostoru a celkového pojetí se nejen plně vyrovnává aktuálnímu nástupci v podobě modelu ix20. Nabídne skoro i více. Lepší je nejen výhled z Matrixu, ale hlavně variabilita.
Zadní sedadla lze podélně posouvat v rozmezí dvaceti centimetrů a dokonce je lze překlopit za opěradla předních sedadel. Tím vykouzlíte prostor téměř srovnatelný s malou dodávkou.
I nejmladší kusy pořídíte za směšné peníze, ty starší jsou pak otázkou pouhých několika desetitisíců.
Foto: Hyundai
Petr Šikl
14. 2. 2018 6:48
Hledáte poměrně mladé, levné, prostorné, variabilní a ještě k tomu spolehlivé bazarové auto s minimálním kilometrovým nájezdem? Korejské MPV Hyundai Matrix splňuje vše vyjmenované, akorát je nutné zvolit správnou motorizaci a smířit se s extravagantním italským kabátem.

Zaměřili jsme se na ojeté Hyundai Matrix, které láká na nízkou cenu a prokázalo, že je poměrně spolehlivé. Jen musíte vybrat správný motor. Informace najdete v galerii.

Pokud vás zajímají testy modelů od značky Hyundai, klikněte tady

 

Právě se děje

Další zprávy