Tip na výlet: Kolínská továrna TPCA bude opět přístupná

Radek Pecák Radek Pecák
29. 1. 2015 7:52
Továrnu si dosud prohlédlo téměř sto tisíc návštěvníků. Minulé dva roky se ale prohlídky nekonaly.
Lidé uvidí i proces svařování karosérie.
Lidé uvidí i proces svařování karosérie. | Foto: TPCA

Po dvouleté přestávce se 1. února opět otevře pro návštěvníky továrna společnosti TPCA v Ovčárech u Kolína. Informoval o tom mluvčí automobilky Radek Kňava.

Vstup je zdarma a během dvouhodinového programu mohou návštěvníci TPCA na vlastní oči pozorovat vznik nových automobilů Toyota AYGO, Peugeot 108 a Citroën C1. Právě kvůli jejich utajení při přípravě a následně i kvůli přípravám na spuštění sériové výroby byla automobilka poslední dva roky zájemcům o prohlídky závodu uzavřena.


„Očekáváme znovu stejně jako v minulosti velký zájem o prohlídky výroby. Ročně nás navštíví více než 10 tisíc lidí," říká Kňava. Celkem si zatím továrnu prohlédlo téměř 100 tisíc lidí.

Novinkou je on-line rezervační systém umístěný na inovovaných internetových stránkách firmy TPCA v sekci O nás – prohlídka továrny. Objednat se mohou i rodiče s dětmi staršími šesti let. Pro cizince jsou vyčleněny speciální termíny.

Účastníkům je nejprve na videu představen celý výrobní proces od lisování součástek až po kontrolu kvality. Poté se s průvodcem projedou samotnou továrnou v elektrickém vláčku.

 

Právě se děje

Další zprávy