Oblíbený Volkswagen v novém. Tiguan stojí pod 700 tisíc, konkurují mu tři česká SUV

Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 8. 2020 6:02
Tiguan je letos zatím nejprodávanějším modelem Volkswagenu. Začátkem prázdnin pak německý výrobce ukázal jeho modernizovanou podobu, která už se také prodává na českém trhu. V následující galerii jsme proto nejen rozebrali změny kompaktního SUV, ale porovnali jsme jej také s nejbližší konkurencí.
Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan - od 689 900 korun

Podíváme-li se do jarního ceníku provedení před faceliftem, dojdeme k závěru, že novinka se srovnatelně silným motorem je minimálně v základní verzi levnější. S 1.5 TSI Evo se totiž v základní verzi nazvané prostě jen Tiguan dokáže dostat pod hranici 700 tisíc korun, konkrétně na 689 900 korun. V dubnu přitom 110kW model stál nejméně 751 900 korun.

Částečně je to vykoupeno o něco chudší výbavou, novinka má místo dvouzónové automatické jen manuální klimatizaci, v základu chybí třeba i adaptivní tempomat. Zároveň je ale omlazený Tiguan nad rámec předchůdce už v základu vybaven třeba předními i zadními diodovými světly.

Co ještě základní verze omlazeného SUV nabízí? Například rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a osmi reproduktory, kožený multifunkční volant, vyhřívání předních sedadel, automatické stěrače, nouzové brzdění s detekcí chodců, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo 17palcová litá kola. K dispozici je pak momentálně jen jeden zmíněný benzinový motor s ručním řazením.

 

Právě se děje

Další zprávy