Test značek aut hodnocených podle spolehlivosti a spokojenosti má překvapivého vítěze - Hyundai

Eva Srpová Eva Srpová
26. 2. 2018 6:46
Americký magazín Consumer Reports tradičně zveřejňuje výsledky hodnocení aut podle spolehlivosti a především spokojenosti majitelů v USA. Sleduje zkušenosti lidí u více než 640 000 vozů. Do hodnocení také promítá vlastní testování konkrétních aut, testem navíc musí projít nejméně dva exempláře od jednotlivého modelu. Nedodaly je značky Smart a Maserati, proto v seznamu chybí. Letošní výsledky opanoval model Genesis, luxusní limuzína, kterou Hyundai prodává i u nás. Pokořil tak značky jako Audi, BMW, Mercedes-Benz i japonské značky a samozřejmě tradiční Porsche. Pohořel Fiat.

Test se skládá z několika hodnoticích oblastí. Patří mezi ně předpokládaná spolehlivost, spokojenost majitelů, výsledky vlastních testů redakce a také hodnocení bezpečnosti. Genesis není podle magazínu nejspolehlivější auto, ale v jiných oblastech, zejména ve spokojenosti majitelů, ale překvapil, a právě proto se vyhoupl na první pozici.

Nevedlo se značkám Fiat, Jepp nebo Land Rover. Podívejte se do galerie na podrobnější výsledky a žebříček.

Foto: Výrobci

Land Rover

Jenže není to jen italský koncern, který nemá vynikající celkové výsledky. Třetí odspodu je britská značka Land Rover, jejímž vlastníkem je indická Tata. Magazín testoval pět modelů.

U Land Roveru zákazníci uváděli, že jsou průměrně spokojení, jen spolehlivost není bez chyby, a proto skončil na chvostu.

 

Právě se děje

Další zprávy