Podívejte se do továrny Tesla u Berlína. Dron proletěl i kolem unikátních strojů

Eva Srpová Martin Přibyl Eva Srpová, Martin Přibyl
4. 4. 2022 11:39
Gigafactory automobilky Tesla nedaleko německého Berlína otevřela teprve koncem března letošního roku. Firma nyní zveřejnila video natočené dronem, díky kterému lze nahlédnout pod pokličku výroby. Ve videu je možné spatřit i unikátní obří stroje na tlakové lití hliníku, které vyrábí auta podobně jako "angličáky".
Video: Tesla

Na návštěvě továrny Tesla v Grünheide nedaleko Berlína bylo zatím jen hodně málo smrtelníků. Firma v čele s jejím šéfem Elonem Muskem závod otevřela teprve 22. března letošního roku (více info zde) a na akci pozvala jen vybrané hosty a také zákazníky, kterým předala prvních několik čerstvě vyrobených Tesel Model Y.

Nyní automobilka na svém YouTube kanálu zveřejnila video, ve kterém mistrně pilotovaný dron natočil, jak se auta vyrábí. Pro nadšence do technologií je asi nejzajímavější možnost vidět v akci obří stroje, které vyrábí hliníkové díly vysokotlakým litím, tedy podobně jako malé "angličáky".

Takto je možné vyrobit například celou zadní podlahu, jak je vidět ve videu, kde tento díl ze stroje nazývaného Gigapress vytahuje robotická ruka. Tímto způsobem automobilka výrazně ušetří na nákladech a také zrychlí výrobu. Více o technologii čtěte tady

 

Právě se děje

Další zprávy