Tesla ruší svého dojezdového rekordmana. Nebude vyrábět Model S Plaid+

ČTK Martin Přibyl ČTK, Martin Přibyl
7. 6. 2021 10:12
Americká automobilka Tesla upustí od výroby vozu Model S Plaid+ s nejdelším dojezdem. Na twitteru o tom informoval šéf společnosti Elon Musk. Místo vrcholného modelu by měl zákazníkům stačit "obyčejný" Model S Plaid, který bude podle Muska nejrychlejším sériově vyráběným autem.
Tesla Model S Plaid+.
Tesla Model S Plaid+. | Foto: Tesla

"Plaid+ jsme zrušili, Není nutný, protože už Plaid je dobrý," napsal Musk na twitteru. Model S Plaid+ měl být nejluxusnější model Tesly s dojezdem přes 830 kilometrů. Automobilka jeho výrobu oznámila loni na akci nazvané Battery Day. Začátek výroby vozu později přesunula z konce roku 2021 na rok 2022.

Model S Plaid podle webu automobilky zrychlí z nuly na stovku za 2,1 vteřiny. Toto číslo nicméně vyvolává kontroverze, protože Tesla pro něj využívá specifické měření. Maximální rychlost vozu dosahuje 320 kilometrů a dojezd má bezmála 630 kilometrů.

"Model S přechází tento týden na rychlost Plaid," napsal Musk bez dalších detailů. Automobilka má tento model představit ve čtvrtek. Zrušení verze Plaid+ mimo jiné znamená drobné vítězství pro německý Mercedes. Tesla totiž nemá odpověď na jeho vlajkovou elektrickou loď EQS s dojezdem 770 kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy