Tesla představila svůj nejlevnější elektromobil Model 3

Tesla Model 3 je nejlevnějším elektromobilem amerického výrobce.
Model 3 je nejlevnějším elektromobilem Tesly. V základní konfiguraci stojí polovinu toho, co nejlevnější Model S 75, tedy 35 tisíc dolarů před státními pobídkami.
V nabídce bude verze se standardním dojezdem, jako první ale začala výroba Modelu 3 se silnější baterií a tím pádem delším dojezdem, který se odhaduje na bezmála 500 km.
Nabíjení je možné z domácí sítě nebo pomocí rychlonabíječky. Síť Tesla Supercharger však bude pro majitele Modelu 3, na rozdíl od Modelu S, zpoplatněná.
Interiér je velice jednoduchý, palubní desku totiž tvoří jediná obrazovka s úhlopříčkou 15 palců. Úplně tak chybí přístrojový panel.
Foto: Tesla
Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 6. 2017 10:42
Americká Tesla, automobilka vizionáře Elona Muska, měla doposud ve své nabídce jen luxusní a dražší Modely S a X. To se s příchodem Modelu 3 zásadně mění. Základní provedení totiž stojí polovinu toho, co aktuálně nejlevnější verze Modelu S. Stále má navíc dojezd odhadovaný na 354 kilometrů a bohatou základní výbavu. Jak novinka vypadá se podívejte do galerie, kde najdete také podobu interiéru s 15palcovou horizontální obrazovkou.
 

Právě se děje

Další zprávy