Tak bude vypadat nový Hyundai i20, velký konkurent fabie

Radek Pecák Radek Pecák
Aktualizováno 1. 8. 2014 11:50
Nová generace vozu, který se vyrábí v Turecku, se představí na autosalonu v Paříži na začátku října.
Foto: Hyundai

Praha - Skicou proti skice. Korejská automobilka Hyundai napodobila mladoboleslavskou Škodu Auto a ukázala, jak zhruba bude vypadat konkurent fabie, nová generace městského hatchbacku i20.

Oficiální představení obou vozů (a také například Mazdy 2) proběhne na začátku října v areálu pařížského výstaviště během podzimního evropského autosalonu.

Tisková zpráva, která obrázky doprovází, neuvádí vůbec žádná technická data, ani rozměry vozu.

Hovoří se v ní pouze o designových atributech, mezi něž patří například dlouhá přední kapota a také černě zatmavený pruh na posledním sloupku karosérie, který má automobil opticky prodlužovat.

Foto: Hyundai

Některé designové prvky odkazují na speciál kategorie WRC. Podobně se ostatně při navrhování nové fabie inspirovala rovněž Škodovka, která skicu nové fabie ukázala v půlce srpna. Tam se pro změnu dívali na speciál Fabia S2000.

Současná generace vozu Hyundai i20 patří v České republice k nejprodávanějším. V loňském roce byl v kategorii malých aut číslem 2 za suverénní Škodou Fabia.

V současné době se Hyundai i20 stávající generace doprodává za velice výhodné ceny. Základní verze 1.2 Family Space stojí po zlevnění 199 990 korun. V ceně je například klimatizace, rádio, palubní počítač, centrální zamykání a šest airbagů. Vůz má také pětiletou záruku.

Nová generace se má, stejně jako ta současná, vyrábět v tureckém závodě Hyundai. Na českém trhu se má začít prodávat ještě před koncem letošního roku, tedy ve stejném čase jako fabia.

 

Právě se děje

Další zprávy