Takhle zábavné SUV jsme ještě neřídili. Nové BMW X3 servíruje adrenalin i luxus zároveň

Takhle zábavné SUV jsme ještě neřídili. Nové BMW X3 servíruje adrenalin i luxus zároveň
Co se týče zařazení, to pro BMW X3 nové generace zůstává stejné. Auto sice trochu povyrostlo, ale třeba v kufrové prostornosti nabízí totéž, co jeho jeho druhá generace.
BMW X3 je s délkou 4708 mm o celých 51 mm delší než jeho předchůdce. Narostl také rozvor, konkrétně o 54 mm, auto se i lehce rozšířilo a je o dva milimetry nižší. Celkově působí dominantněji než kdy předtím.
Ten, kdo se ve vozech BMW nevyzná, si změn tolik nevšimne. Ale fanoušci a lidé zajímající se o auta dokáží poznat třetí generaci X3 na první pohled - třeba díky zadním partiím.
Právě vzadu se totiž BMW chlubí svými novými brzdovými světly, která jsou vyvedena ve 3D. Je to taková svítící skulptura.
Foto: BMW
Jan Markovič Jan Markovič
19. 10. 2017 14:29
BMW X3 se dočkalo třetí generace. Z ošklivého káčátka vyrostlo sebevědomé SUV střední velikosti. Pokud si pod jeho kapotu zvolíte nejsilnější benzinový šestiválec s označením M40i, bude disponovat výkonem 360 koní a stovku pokoří za 4,8 sekundy. Díky skvělému podvozku pak dokáže prosvištět okreskami jako sporťák. Pro posádku si připravilo také luxusní výbavu a praktický interiér. Řídili jsme ho mezi prvními a tady jsou naše nejčerstvější dojmy.

Velký test BMW X3 M40i najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy