Takhle se bude bojovat proti Tesle: podrobný přehled elektrických plánů automobilek

Martin Přibyl Martin Přibyl
30. 11. 2018 6:03
Americká Tesla má příští rok přivézt do Evropy svůj "levný" Model 3, narazí ale na tvrdou opozici. Ani podle konkurenčních automobilek totiž elektromobily nemají být již jen okrajovou záležitostí pro nadšence. V nejbližší době se z nich má stát plnohodnotná alternativa k autům s dieselovým nebo benzinovým motorem. Volkswagen by se u svých elektroaut chtěl dokonce nafťákům dorovnat cenou. Podívejte se na přehled plánů jednotlivých výrobců.
Foto: Škoda Auto

Škoda

Do roku 2025 šest elektromobilů z celkem deseti aut, které půjde nabíjet ze zásuvky (vč. plug-in hybridů). Již koncem příštího roku se představí elektrická verze modelu Citigo, o rok později by měl přijít plně elektrický model postavený na platformě MEB.

Škoda chce investovat do elektrifikace své modelové nabídky a s tím spojeného rozvoje prodejní sítě, infrastruktury atd. přes dvě miliardy eur. Její první dva elektrické modely mají nabídnout výrazně delší dojezd, než jsme byli zvyklí. Elektrické Citigo by mělo na jedno nabití ujet 300 km (technicky spřízněný VW e-up! zvládne jen asi 160 km), větší elektromobil by měl dokonce urazit 500 km. Jeho cena by se přitom podle intencí vedení koncernu neměla příliš odchylovat od naftových aut stejné třídy.

 

Právě se děje

Další zprávy