Takhle se bude bojovat proti Tesle: podrobný přehled elektrických plánů automobilek

Martin Přibyl Martin Přibyl
30. 11. 2018 6:03
Americká Tesla má příští rok přivézt do Evropy svůj "levný" Model 3, narazí ale na tvrdou opozici. Ani podle konkurenčních automobilek totiž elektromobily nemají být již jen okrajovou záležitostí pro nadšence. V nejbližší době se z nich má stát plnohodnotná alternativa k autům s dieselovým nebo benzinovým motorem. Volkswagen by se u svých elektroaut chtěl dokonce nafťákům dorovnat cenou. Podívejte se na přehled plánů jednotlivých výrobců.
Foto: Porsche

Porsche

V roce 2025 budou elektromobily tvořit polovinu prodejů. V současné době je potvrzena výroba dvou čistých elektromobilů.

Výrobce sportovních aut podle všeho vidí v elektrických autech stejnou příležitost, jakou byla módní vlna SUV, kterou automobilka s modelem Cayenne elegantně využila již na začátku 21. století. Koncem roku 2019 přijde na trh čistě elektrická variace na Panameru, šestisetkoňový Taycan. Porsche k němu nabídne vlastní síť supervýkonný dobíjecích stanic (v USA, kde se má odehrát rozhodující bitva s Teslou, by jich při uvedení Taycanu mělo stát na 500) a připravuje speciální továrnu pro výrobu elektromobilů. Celkem chce do elektromobility investovat šest miliard eur. Model Taycan také doplní sériová verze zvýšeného elektrokombíku Mission E Cross Turismo.

 

Právě se děje

Další zprávy