Také Mitsubishi iMIEV bude ve městě vydávat umělý zvuk

Radek Pecák Radek Pecák
4. 10. 2011 6:19
Čas nabíjení bude možné nastavit dálkově
Foto: Mitsubshi

Některé změny prodělal první sériově vyráběný elektromobil světa - Mitsubishi iMi-EV.

Podle oficiálního vyjádření automobilky konstruktéři reagovali na požadavky zákazníků, kteří se s vozem měli možnost seznámit.

Například se díky tomu noví uživatelé dočkají nové palubní desky s přepracovanou středovou konzolou, s více integrovaným ovládáním audio systému a s ozdobnými stříbrnými prvky po stranách černého středového panelu.

Interiér má působit ještě luxusněji
Interiér má působit ještě luxusněji | Foto: Mitsubishi

Umělý zvuk do 35 km/hod 

Evropská specifikace elektromobilu Mitsubishi i-MiEV nového modelového roku  bude oproti první sérii navíc vybavena vyhříváním předních sedadel t.j. řidiče a spolujezdce.

Nový je i systém zvukové signalizace vozidla (AVAS = akustická simulace jedoucího vozidla). Zvuk upozorňuje chodce, že se blíží vozidlo. Zvuk je aktivován v případě, že je motor nastartován a svítí kontrolka "Ready". Generování zvuku je závislé na senzoru rychlosti. Aktivuje se v rozmezí rychlosti 0-35 km/h.

Zajímavé jsou i nově dodávané funkce i-MiEV na dálkové ovládání. Díky nim je možno dálkově ovládat klimatizaci  zejména kvůli zvýšení komfortu teploty interiéru při ranním startovaní a nižší spotřeby elektrické energie při zapnutí klimatizace v průběhu jízdy.

Prodáno už 10 000 kusů

Nabíjení má nyní funkci časovače nabíjení. Řidič tak může zvolit nejvhodnější času dobíjení, (např. v noci za zvýhodněnou sazbu).

Klimatizace i nabíjení půjdou načasovat
Klimatizace i nabíjení půjdou načasovat | Foto: Mitsubishi

Také bude možno na dálku zjistit stav nabití baterie.

Od prvního uvedení na trh bylo až doposud prodaných více než  10 000 vozidel na celém světě (údaj z konce léta 2011).

Vůz-iMIEV již podstoupil crash testy EuroNCAP a obstál. Přestože oficiální udávaný dojezd na jedno nabití baterií je 150 kilometrů, tým maďarských novinářů s ním dokázal ujet téměř 220 kilometrů. 

 

Právě se děje

Další zprávy