Svezli jsme se novým obřím kombi od Jaguaru. Nejen že vypadá krásně, také fantasticky jezdí

Na délku měří přesně 4995 mm, není to tedy žádný drobeček. Přitom se skvěle řídí, což mu přidává na atraktivitě.
Jaguar uvedl na trh kombi variantu tři roky po představení sedanu. Na tiskové prezentaci nám šéfdesignér značky Ian Callum vysvětlil, že důvodem této pauzy bylo přehodnocení priorit. "Vnímáme obrovský zájem o SUV, a tak jsme museli své úsilí zaměřit nejprve na ně, tedy pracovat na E-Pace a také I-Pace.
Ian Callum jedním dechem také dodal, že se snažili, aby XF Sportbrake působilo co nejvíce elegantně a ladně na pohled. Hodnocení vzhledu je sice subjektivní, ale podle nás je nové kombi jedno z nejpřitažlivějších aut ve své třídě.
XF Sportbrake patří mezi velká manažerská kombi, tedy konkuruje Audi A6 Avant, BMW 5 Touring nebo Mercedes-Benzu E kombi.
Měří na délku 4995 mm, na šířku 2091 mm a na výšku 1496 mm. Jde tedy o pořádný kus auta, přesto má šarm a daří se mu nepůsobit ani trochu zavalitě.
Foto: Jaguar
Eva Srpová Eva Srpová
25. 10. 2017 7:11
Automobilka Jaguar představila nové manažerské kombi, model XF Sportbrake. Přichází tři roky po uvedení sedanu na trh. Vedle ladných křivek si umí snadno získat srdce stylem jízdy. Patří totiž do skupiny řidičsky velmi přitažlivých aut.

Pokud vás zajímá, jaké modely od Jaguaru jsme testovali a co jsme o nich napsali, podívejte se sem.

Porovnání Jaguaru XF Sportbrake s konkurencí je k dispozici zde.

 

Právě se děje

Další zprávy