Suzuki uvádí do prodeje svůj nejmenší model. Celerio je k mání od 238 400 korun

Radek Pecák Radek Pecák
3. 11. 2015 9:05
Přesně 360 centimetrů na délku měří nový model Celerio, který japonská značka Suzuki nyní uvádí na tuzemský trh. Bude se nabízet pouze s jediným motorem a v jednom stupni výbavy.
Design vozu je přísně účelový.
Design vozu je přísně účelový. | Foto: Suzuki

Dokonce i klimatizaci v základní ceně naleznou zájemci o novinku Suzuki na palubě modelu Celerio.

Tento v současnosti nejmenší model v nabídce japonské značky měří na délku přesně 3600 milimetrů. Přesto uveze pětičlennou posádku a za zadními sedačkami zbude místo pro uložení nákladu o objemu 254 litrů. Hmotnost auta je díky rozsáhlému použití vysokopevnostní oceli v konstrukci pouze 805 kilogramů. 

Tuzemské zastoupení automobilky připravilo pro zákazníky pouze jedinou možnou specifikaci. Vůz pohání litrový tříválec, který má výkon 60 kW. Jeho spotřeba v kombinovaném laboratorním režimu činí 4,3 litru na sto kilometrů. Agregát je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou. 

V interiéru je vše snadno přístupné.
V interiéru je vše snadno přístupné. | Foto: Aktuálně.cz

Výbava automobilu, který dealeři budou prodávat za 238 400 korun, je poměrně bohatá. V ceně je například metalický lak, šest airbagů, klimatizace, palubní počítač, elektrické ovládání předních oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a rádio. To má navíc přehrávač CD a MP3, zásuvku USB. Mezi bezpečnostní prvek patří i sada bluetooth handsfree s ovládáním na volantu.

Suzuki Celerio se začíná prodávat již tento týden. 

Porovnání s konkurenty, kterými jsou například Hyundai i10 a Škoda Citigo, najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy