SUV jako Ferrari. 19 modelů, které se v budoucnu mohou stát vyhledávanou klasikou

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 11. 2019 7:08
SUV jsou dnes nejpopulárnějším automobilovým segmentem napříč Evropou. U jednotlivých výrobců se přitom objevují již přes 20 let, řada z nich tak má šanci stát se v budoucnosti klasikami a sběratelsky vyhledávanými kousky. Třeba jako dnes Ferrari či Porsche. Britský magazín Autocar proto vybral 19 SUV a terénních automobilů, které by si brzy mohly vysloužit status klasického vozu.
Foto: Výrobci

Daihatsu Terios

Malé automobily Japonci uměli a umí. Není divu, kvůli regulacím je v Japonsku nejprodávanější třída automobilů kei, což jsou minivozy se striktně danými rozměry i technickými parametry motoru. Také Daihatsu Terios ve své první generaci spadalo do třídy kei. Nikoliv však jeho evropská verze s většími rozměry i motorem. Stále jde ale o malé SUV s délkou pod 3,9 metru, navíc s pohonem všech kol a samonosnou karoserií. Pod kapotou je benzinová třináctistovka, po faceliftu v roce 2000 mírně posílená, což Teriosu dynamicky docela pomohlo.

Ačkoliv Daihatsu na českém trhu své zastoupení pravidelně nemělo, dá se na Terios narazit i v české bazarové nabídce. Nejlevnější začínají kolem 70 tisíc, i ty dražší se potom dostanou pod hranici 100 tisíc korun. Například v sousedním Německu je nabídka ještě výrazně bohatší.

 

Právě se děje

Další zprávy