SUV jako Ferrari. 19 modelů, které se v budoucnu mohou stát vyhledávanou klasikou

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 11. 2019 7:08
SUV jsou dnes nejpopulárnějším automobilovým segmentem napříč Evropou. U jednotlivých výrobců se přitom objevují již přes 20 let, řada z nich tak má šanci stát se v budoucnosti klasikami a sběratelsky vyhledávanými kousky. Třeba jako dnes Ferrari či Porsche. Britský magazín Autocar proto vybral 19 SUV a terénních automobilů, které by si brzy mohly vysloužit status klasického vozu.
Foto: Výrobci

Mitsubishi Pajero

Pajero je jméno, které teprve v nedávné době zmizelo z evropských showroomů. Mitsubishi se rozhodlo vyřadit svůj off-road z nabídky a zatím není jisté, jestli se do ní v budoucnosti vrátí. Za budoucí klasiku je nicméně možné označit spíše druhou generaci modelu tří diamantů. Ta na začátku 90. let přinesla schopnosti svého předchůdce v terénu, zároveň ale přidala více komfortu. To vše v kombinaci se spolehlivostí a odolností.

Důkaz? Na základech druhé generace Pajera vzniká dodnes v Číně Changfeng Leopaard Q6. Zpátky však k originálnímu Mitsubishi, které se dělalo s tří- i pětidveřovou karoserií a dá se pořídit, dle stavu i roku výroby, klidně i za 50 tisíc korun (nebo naopak trojnásobek této částky). Pod kapotou byly naftové i benzinové motory - turbodiesely jsou úspornější, benzinové šestiválce ale levnější a technicky jednodušší.

 

Právě se děje

Další zprávy