SUV jako Ferrari. 19 modelů, které se v budoucnu mohou stát vyhledávanou klasikou

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 11. 2019 7:08
SUV jsou dnes nejpopulárnějším automobilovým segmentem napříč Evropou. U jednotlivých výrobců se přitom objevují již přes 20 let, řada z nich tak má šanci stát se v budoucnosti klasikami a sběratelsky vyhledávanými kousky. Třeba jako dnes Ferrari či Porsche. Britský magazín Autocar proto vybral 19 SUV a terénních automobilů, které by si brzy mohly vysloužit status klasického vozu.
Foto: Výrobci

Nissan Patrol 160

U terénních automobilů v 80. letech jde ve velké míře o hledání alternativy k Toyotě Land Cruiser. Její ceny už se totiž stačily vyšplhat docela vysoko, tím spíše za model ve výborném stavu. Existují nicméně i jiná auta, která zvládnou v terénu podobné kousky, ale nebudou stát celé jmění. Jedním z nich je podle Britů Nissan Patrol třetí generace s kódovým označením 160. Ten se poprvé představil už v roce 1980 a vznikal v několika karosářských verzích.

Nejčastěji se setkáte s tří- nebo pětidveřovou karoserií, kratší model přitom mohl mít pevnou i plátěnou střechu. Pod kapotu Nissan montoval benzinové i naftové agregáty se šesti válci. Pozdější varianty dostaly komfortnější interiér, problémy může způsobit koroze podvozku. Jinak jde ale o tradiční off-road s pohonem všech kol či redukcí. Problémem může být nabídka ojetin, kde narazíte často na novější generace Patrolu. 

 

Právě se děje

Další zprávy