Nejprodávanější SUV jsou při porovnání s podobnými kombíky většinou dražší a žravější. Víme o kolik

Ondřej Běhal
1. 2. 2017 6:33
Porovnali jsme nejprodávanější vozy čím dál oblíbenější kategorie SUV v Česku s kombíky, případně liftbacky stejné značky, podobné velikosti a totožným motorem. Poloterénní vozy jsou vždy línější a žravější. Až na jednu výjimku za ně také více zaplatíte. V grafice najdete například porovnání Škody Kodiaq se Superbem a Octavií Combi, Dacie Duster s Loganem MCV nebo Kie Sportage se cee´dem SW.

Připravili jsme také přehled všech rodinných kombíků a SUV, které se aktuálně prodávají do půl milionu korun.

Foto: Renault

Renault Captur

Začněme porovnáním dvou malých modelů, které si pořizují spíše páry a jednotlivci než rodiny.

SUV Captur nabízí proti kombíku odvozenému od Clia výrazně více místa na nohy na zadních sedadlech a také o něco více prostoru v loktech na předních místech. Potěší také hlubším kufrem. Na detailní srovnání obou vozů se podívejte zde.

Foto: Renault

Renault Clio Grandtour

Ve většině měřitelných parametrů má mírnou převahu nad SUV kombík. Se stejným motorem a podobnou výbavou stojí o dvacet tisíc méně. Nabízí více místa nad hlavou na zadních sedadlech nebo výrazně delší a tím pádem i objemnější zavazadlový prostor.

Rozdíly v hmotnosti a tím pádem spotřebě i dynamice jsou naopak zanedbatelné. Clio Grandtour je lepší o desetinu vteřiny při sprintu z 0 na 100 km/h a o desetinu litry u výrobcem udávané spotřeby.

 

Právě se děje

Další zprávy