Medvědí služba na dálnici. Odtáhl auto bez řidiče a naboural ho do svodidel

ČTK ČTK
29. 3. 2019 12:11
Neznámý muž nabídl řidiči s porouchaným autem na dálnici odtah. Nezkontroloval však, že do něj majitel nenastoupil, odjel s neřízeným vozem a po pár kilometrech naboural.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Kuriózní případ se odehrál v úterý, kdy pětapadesátiletý řidič dodávky jedoucí z Olomouce na Prostějov musel na 29. kilometru dálnice kvůli poruše vozu zastavit.

"Když řidič zjistil, že poruchu není schopen sám rychle opravit, rozhodl se pro přivolání odtahové služby. Vtom však na místě zastavil neznámý muž s přesně nezjištěným malým nákladním automobilem a nabídl se, že porouchané vozidlo odtáhne," uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Řidič dodávky nabídku pomoci přijal a odešel odstranit výstražný trojúhelník. Neznámý dobrodinec mezitím nainstaloval tažné lano. "Poté se nepřesvědčil, zda je druhý řidič již v kabině, a dodávku odtáhl. Na 26,5. kilometru dálnice dodávka bez řidiče narazila do pravých svodidel. Řidiči Renaultu, který na místo dorazil záhy stopem, se neznámý omluvil, odvázal lano a z místa odjel," doplnil policejní mluvčí.

Škoda na havarované dodávce byla podle policie vyčíslena na 20 000 korun. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale kromě vozu byla poškozena i svodidla. Okolnosti a míru zavinění dopravní nehody policie vyšetřuje.

 

Právě se děje

Další zprávy