Jak se v Česku prodávají ojetiny? Více než třetina jich má stále stočený tachometr

Martin Přibyl Martin Přibyl
6. 2. 2019 6:06
V celém Česku bylo vloni podle statistik autobazaru AAA Auto inzerováno lehce přes 900 tisíc aut k prodeji. Nového majitele jich ale podle Cebie našlo jen 765 tisíc. O jaké vozy mají Češi zájem? Jakou vyžadují výbavu? Kolik jsou ochotni zaplatit a kolik aut bylo stočených? Podívejte se do exkluzivního přehledu.

Statistiky vycházejí z informací společnosti Cebia o prodaných vozech a z údajů největší sítě českých autobazarů AAA Auto o inzerci ojetin a autech prodaných v rámci jejích jednotlivých poboček.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Unipetrol

Naftových ojetin je víc, ale déle se prodávají

Podle statistik společnosti Cebia je mezi prodávanými ojetinami necelých 58 procent nafťáků, necelých 39 procent aut pak tankuje benzin. V případě inzerce se ale již objevuje tendence patrná z prodejů nových aut (poměr benzin : nafta je 67 : 30), podle statistik AAA Auto je z inzerovaných aut 50,1 procenta dieselů a 46,9 procenta benzinů.

Zajímavé je, že i když se naftových ojetých aut nakonec prodá více, samotná doba, než si najdou nového majitele, je v průměru o 20 dní delší než u benzinových vozů (90 dní).

 

Právě se děje

Další zprávy