Stánek Škody v Ženevě sází na výrazné barvy. Našli jsme i jednu zajímavou novinku

Škoda Vision iV - jedno z lákadel ženevského autosalonu.
Největším lákadlem Škody Auto je na ženevském autosalonu koncept elektrického SUV-kupé s označením Vision iV. Ten sází především na výrazný design, který je téměř výhradně dílem Olivera Stefaniho. Ačkoliv nový designér značky ovlivnil i další nové modely, na tomto konceptu je jeho podpis nejzřetelnější.
Nejde navíc jen o nějaké designové cvičení, sériová verze tohoto vozu, která bude stát na modulární koncernové platformě MEB, přijede již v příštím roce. Jestli bude mít dva elektromotory, výkon 225 kW a dojezd 500 km, je zatím neznámou.
Přední část je kvůli LED matrix světlům, propojeným skrz masku chladiče, velmi výrazná.
Zadní světla mají opět tvar písmene C, mezi nimi je navíc červeně podsvícený nápis Škoda, alespoň vizuálně jsou tak i zadní světla pomyslně propojena.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 3. 2019 13:00
Při neúčasti několika výrobců i relativně chudém seznamu významných premiér patří stánek Škody na ženevském autosalonu k tomu nejzajímavějšímu. K vidění jsou totiž hned dvě světové premiéry, z nichž minimálně elektrický koncept Vision iV poutá výrazným žlutým lakem a velkou maskou chladiče, navíc propojenou se světlomety. Podívejte se do galerie, jak to u české automobilky v Palexpu vypadá.

Přehled v současnosti prodávaných vozů Škoda najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy