Stane se ze čtvrtého Focusu nový Volkswagen Golf? Je to nejlepší auto svého druhu, tvrdí Ford

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 4. 2018 14:42
Focus patří už dvacet let ke globálně nejdůležitějším modelům Fordu. Čtvrté generaci je tak věnována velká pozornost. Dokonce až taková, že místo ženevského autosalonu se modrý ovál rozhodl kompakt představit na samostatné akci v Londýně, kam se vypravila i redakce Aktuálně.cz. Jaká je nová generace konkurenta Volkswagenu Golf nebo Renaultu Mégane, o níž viceprezident evropského Fordu Joe Bakaj tvrdí, že je nejlepším rodinným vozem své třídy, se podívejte do následující grafiky. Mimochodem, vedle pětidveřového hatchbacku Ford rovnou ukázal také kombi.
Foto: Jan Matoušek

Focus Titanium

Ford se podobně jako u Fiesty rozhodl zaměřit na odlišení jednotlivých verzí. Do prodeje se tak dostanou čtyři designově navzájem odlišné verze. Nejníže stojí Titanium (pod ní jsou ještě další výbavové stupně v závislosti na trhu) s litými koly a nejjednodušším nárazníkem.

Foto: Jan Matoušek

Focus Active

Pseudoterénní verze Active vychází ze zájmu zákazníků o SUV. Hlavním prvkem jsou tedy o 30 mm zvýšená světlá výška vozu a plastové obložení spodní části karoserie. Vzadu je pak sportovně střižená dvojitá koncovka výfuku, uvnitř "trůní" sedadla se stylizovaným A na opěradlech. Pohon všech kol auto nedostane.

Foto: Jan Matoušek

Focus ST-Line

Jak už název napovídá, ST-Line si tak trochu hraje na sportovní variantu, ve skutečnosti mu k tomu stačí jen optický bodykit karoserie, nasávací otvory v předním nárazníku, difuzor vzadu a několik červeně prošívaných prvků v kabině. Funkčním doplňkem budiž například o 10 mm snížené odpružení.

Foto: Jan Matoušek

Focus Vignale

Nejluxusnější je Focus Vignale. Ten dostane podobně jako další modely této řady unikátní fialový lak karoserie a k němu řadu chromovaných doplňků, uvnitř je pak kožené čalounění, ovšem bez typického šestiúhelníkového prošívání.

 

Právě se děje

Další zprávy