Hledáte spolehlivé velké SUV pro rodinu? Tady je šest tipů z řad zajímavých ojetin

Petr Šikl
3. 6. 2019 6:02
Uvažujete o koupi rodinného SUV z druhé ruky? Abyste si nezadělali na finanční katastrofu, vybrali jsme pět zástupců, kteří nabídnou adekvátní prostor, univerzálnost a současně vás jejich servis nezruinuje.
Foto: Kia

Kia Sorento II. (2009-2014)

S příchodem druhé generace prodělalo Sorento obrovský evoluční skok, když přišlo o rámovou konstrukci a tuhou zadní nápravu. Z čistého offroadu s redukcí se stalo moderní SUV dostupné s pěti či sedmi sedadly. Provedení 5+2 je sice lákavé, jeho pořízení si ovšem dobře promyslete. Dvojice sklopných sedadel ve třetí řadě stojí za menším využitelným objemem zavazadelníku a vždy se pojí s drahými samonivelačními zadními tlumiči.

Kia postavila Sorento na modernizovaných základech sesterského Santa Fe, takže dostalo přepracované uložení nápravnice a nový diesel řady R. Další vylepšení přišlo v půlce výrobního cyklu, kdy Sorento dostalo lépe vyztuženou podlahovou plošinu, elektrický posilovač řízení nebo elektrohydraulicky ovládanou vícelamelovou spojku pohonu všech kol (dříve se ovládala elektromagneticky).

 

Právě se děje

Další zprávy