Blíží se konec naftových motorů? Diesely jsou levnější než dřív, stojí jako benzin

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 3. 2019 6:02
Prodeje naftových motorů padají a některé automobilky se dieselů prakticky zcela zbavily. Někde bez náhrady, jinde je nahradily hybridní či plně elektrické jednotky. Stále nicméně zůstává řada výrobců, která naftové agregáty ve své nabídce má. I u nich lze ale vypozorovat jistý trend - a to zlevňování těchto verzí. A i když je sleva poskytnuta i na benzinový agregát, zvýhodnění dieselu bývá často větší. Prohledali jsme proto české ceníky automobilek a našli zajímavé slevy právě na naftové motory, přičemž ty nejvyšší najdete v galerii. Ušetřit můžete statistíce, a to i u horkých novinek.
V zádi se ukrývá solidní zavazadlový prostor.
V zádi se ukrývá solidní zavazadlový prostor. | Foto: Seat

Seat Ateca - zvýhodnění až 120 tisíc

Podobný vzorec jako na Leon platí i na kompaktní SUV Ateca. V jeho případě Seat uvádí nejvyšší zvýhodnění 120 400 korun, které opět platí u modelu Xcellence a naftovou šestnáctistovkou a vychází z akční ceny vozu. K dosáhnutí na tak vysoké zvýhodnění je rovněž potřeba využít značkového financování včetně výkupu starého vozu, akčního balíčku Technology a i u Leonu zmíněného TDI bonusu. Ten je u SUV 30 tisíc korun a není podmíněn využitím značkového financování.

Akce se vztahuje na všechny výbavové stupně a motory TDI, které Ateca nabízí. V motorové části jde o jednotky 1.6 TDI o výkonu 85 kW a 2.0 TDI o výkonu 110 kW. Dvoulitr je vedle manuálu dostupný i s dvouspojkovým automatem, který má dále volitelně pohon všech kol. Více o Seatu Ateca se dozvíte na Vybermiauto.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy