Video: Škoda představila novou škodovku. Koncept má změnit tvář aut z Boleslavi

Eva Srpová Eva Srpová
30. 8. 2022 18:00
V úterý večer v prostorách haly O2 universum představila automobilka Škoda Auto zbrusu nový koncept Vision 7S. Ten je důležitý především proto, že nastavuje zcela nový designový směr. Sledujte záznam z jeho odhalení.
Živě: ŠKODA AUTO Explore More | Video: Škoda Auto

Škoda Auto chce odvážně změnit design svých aut, zejména s nástupem těch elektrických. V úterý večer odhalila novinářům v pražské hale O2 universum novou elektrickou studii Vision 7S, na které chce nový designový jazyk demonstrovat. Veřejnost může shlédnout záznam z akce.

O autě má vůbec poprvé veřejně prezentoval nový šéf automobilky Škoda Klaus Zellmer, který se oficiálně ujal vedení 1. července letošního roku. Vystřídal na svém postu Thomase Schäfera, který po necelých dvou letech odešel do Wolfsburgu do čela značky Volkswagen. 

Veškeré dostupné informace o novince se dočtete tady. Uvnitř najdeme dvojici sedadel ve třech řadách za sebou a dětskou sedačku, která je zabudovaná přímo do středové konzole. 

Podle člena představenstva Škody Auto za oblast prodeje a marketingu Martina Jahna není nový designový jazyk Modern Solid jen o samotném vzhledu vozů. "Naše nová strategie Next level a celková transformace si žádá komplexní změnu celé značky. Jedná se o největší změnu od doby, kdy se Škoda stala součástí koncernu Volkswagen."

Automobilka informovala, že do roku 2026 chce představit tři čistě elektrické modely, sedmimístné SUV vycházející z konceptu Vision 7S bude jedním z nich. V příštích pěti letech chce automobilka investovat dalších 5,6 miliardy eur do elektromobility.

 

Právě se děje

Další zprávy