Skvělá volba pro rodinu? Ford Tourneo Custom

Tomáš Rybecký
16. 7. 2012 7:52
Stylový Ford Tourneo Custom - ideální vůz pro podnikání i rodinu
Foto: Aktuálně.cz

Nové MPV od Fordu se zaměřuje nejen na rodiny, ale i na menší podnikatele. Ford Tourneo Custom se začne vyrábět v polovině roku 2012 v tureckém Kocaeli a zahájení prodeje je plánováno na konec letošního roku.

Aerodynamicky vychytaně působící vzhled nového Tournea Custom je v souladu s designem osobních modelů značky Ford. Vyvolává silný dojem pohybu, i když vůz nehybně stojí.

Tento prostorný vůz nabízí výběr mezi osmi- a devítimístnou konfigurací. K dispozici budou také dvě délky karoserie a možnost prodlouženého rozvoru, která výrazně zvětšuje zavazadlový prostor. K přednostem pro pohodlné nastupování patří posuvné dveře a nášlapné lišty na obou stranách vozu.

Unikátní, prostorově tvarovaná přístrojová deska obklopuje řidiče, který má k dispozici technologie jako v osobních vozech značky Ford.

Technologicky vyspělý

Tourneo Custom zaujme i technickými vymoženostmi. V nabídce naleznete hlasové ovládání systému SYNC umožňující propojení s mp3 přehrávači nebo telefonem.

Dále lze mít automatické nouzové volání, nejmodernější audio-navigační systémy Ford, omezovač rychlosti s tempomatem, parkovací kameru se zobrazením ve vnitřním zpětném zrcátku nebo technologie ECOnetic se systémem stop-start a inteligentním dobíjením.

Maximální bezpečnost

V zájmu co nejlepší ochrany cestujících dostal nový Ford Tourneo Custom novou karoserii vyrobenou ze 40 % z vysokopevnostní oceli legované bórem. Vůz je vybaven čelními, bočními i stropními airbagy pro přední řadu sedadel. Zatížení hlavy a hrudníku řidiče při čelním nárazu snižuje deformovatelný sloupek řízení.

K dispozici jsou bezpečnostní systémy upozorňující na neúmyslné vybočení z jízdního pruhu a sledování bdělosti řidiče.

Pod kapotou je turbodiesel 2,2 l Duratorq TDCi o výkonu až 114 kW. Za přispění šestistupňové převodovky a systému stop-start dosahuje Tourneo Custom kombinované spotřeby 6,5 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 na úrovni 172 g/km. K nízkým provozním nákladům přispívá rovněž interval údržby až dva roky nebo 50 000 km.

 

 

Právě se děje

Další zprávy