Foto: V létě vyměňte volant za řídítka. Vybrali jsme 10 skútrů, které lze řídit s papíry na auto

Foto: V létě vyměňte volant za řídítka. Vybrali jsme 10 skútrů, které lze řídit s papíry na auto
Kentoya Moto Maximus 125 - Skútr, který se svou velikostí vyrovnává velkým cestovním strojům, ale je cenově výrazně dostupnější. Na poměrně vysokou hmotnost 150 kg má ale méně výkonu. Jeho jednoválec produkuje 6 KW, což je mnohem méně než u nejsilnějších 125 ccm skútrů na trhu. Tento model vyjde na 54 990 korun. Za poloviční cenu tedy dostanete poloviční výkon.
Yamaha Nmax - Jde o odpověď japonského výrobce na veleúspěšný skútr Honda PCX, který je vůbec nejprodávanějším v Evropě. Loňská novinka Yamaha Nmax nabídne hlavně kompaktní rozměry, dobrou kvalitu zpracování a mrštnost v městském provozu. Na litr paliva má ujet 45,7 kilometru. Výkon je 9 kW. Stroj vyjde na 74 990 Kč.
Suzuki Burgman 125 - Tento model je dlouholetou stálicí na trhu. Má vysokou kvalitu zpracování, pohodlné sedlo a velký štít. Prodává se v mnoha provedeních i se silnějšími motory, na které je už potřeba řidičák na motorku. Pro „béčkaře“ je k dostání také s ABS. Má výkon 9,6 kW a vyjde na 117 900 korun.
Piaggio Liberty 125 iGET - Kompaktní městský model s rovnou podlahou, kterou ocení ženy. Můžete sem pohodlně umístit kabelku. Piaggio prošlo pro rok 2016 faceliftem a dostalo nový motor s označením iGet i větší kufr. Výkon 8 kW by měl bohatě stačit na městské ježdění. Vyjde na 69 990 korun.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
27. 6. 2016 16:01
Zácpy, málo místa k parkování a nuda. To jsou každodenní trápení řidičů v městském provozu. Ale co takhle využít příznivého počasí a faktu, že s řidičákem na auto lze usednout i za řidítka skútrů do 125 ccm? Vybrali jsme proto 10 nejzajímavějších modelů všech velikostí. Našli jsme levné stroje pro začátečníky za 30 tisíc korun, elektrický model nebo extra luxusní Vespu za cenu Škody Fabia. Teď si už stačí jen vybrat.
 

Právě se děje

Další zprávy