Škoda dál poodhaluje interiér nového SUV. Má otočnou obrazovku a nový volant

Jan Matoušek Jan Matoušek
16. 8. 2022 10:49
Studie elektrického SUV Vision 7S, kterou Škoda odhalí předposlední srpnový den, nabídne nejen úplně nový design karoserie, ale také interiéru. Poodhaluje to další skica, kterou mladoboleslavská automobilka zveřejnila. Vidět je například nové umístění displeje multimediálního systému.
Další skica interiéru SUV Škoda Vision 7S.
Další skica interiéru SUV Škoda Vision 7S. | Foto: Škoda Auto

Zatímco dosavadní modely Škoda mají dotykovou obrazovku orientovanou na šířku, studie Vision 7S bude mít jako první model značky displej postavený na výšku. Otočit ale půjde i horizontálně tak, aby na něm bylo možné sledovat třeba filmy: to však půjde jen v odpočinkovém režimu, který se aktivuje pouze po zastavení. Obrazovka pomyslně rozděluje jinak minimalistickou palubní desku na dvě poloviny, její horní linie pak plynule přechází do výplní dveří.

Na rozdíl od řady konkurentů ale zatím Škoda u chystaného SUV, které také poprvé předvede designový jazyk Modern Solid, úplně nezanevřela na fyzická tlačítka. Na středovém tunelu jsou vidět tři otočné ovladače s haptickou odezvou, níže jsou umístěná další dvě tlačítka a rolovací kolečko. Škoda uvádí, že těchto šest ovladačů dohromady tvoří dotykový ovládací panel, pod nimi pak je ještě přihrádka, kam si cestující mohou zapojit mobilní telefony.

Další novinku představuje kromě umístění displeje i volant, který je v horní i spodní části výrazně zploštělý a připomíná třeba řešení použité u loňského konceptu Audi Grandsphere. Před volantem pak nechybí malý displej, který podobně jako u Enyaqu iV nahrazuje klasické budíky.

Už z dříve zveřejněných skic auta vyplynulo, že studie Vision 7S bude sedmimístná s tím, že ve třech řadách za sebou jsou vždy dvě sedačky a k nim patří ještě do středové konzole zabudovaná dětská sedačka. Auto také nabídne již zmíněný odpočinkový režim, který kromě změny polohy displeje také posune sedadla více vzad a naopak vysune palubní desku směrem vpřed. V útrobách bude pracovat doposud blíže nespecifikovaný elektrický pohon, premiéru má studie naplánovanou na 30. srpna.

 

Právě se děje

Další zprávy