Škodovky na německých STK. Podprůměrné výsledky i Superb na úrovni Mercedesu třídy E

Martin Přibyl Martin Přibyl
19. 11. 2019 6:02
Německý TÜV Süd ve spolupráci s magazínem AutoBild minulý týden přinesl hodnocení aut podle jejich výsledků na tamních technických kontrolách. Již jsme vám přinesli výsledky nejlepších a nejhorších aut celkově. Tentokrát se zaměříme na vozy domácí značky Škoda. Nikterak skvěle si nevedou.

Na nejhorší a nejlepší auta na německých STK se podívejte zde:

Foto: Aktuálně.cz

Jak se při TÜV Reportu testuje?

Hodnocení TÜV je založené na výsledcích německých technických kontrol. Sestavuje se podle procentuálního zastoupení závažných závad. Tedy těch nedostatků, kvůli nimž se provozovatel musí do měsíce dostavit k opakované prohlídce a v mezidobí je odstranit.

Nejčastěji mezi takové závady patří problémy s osvětlením auta (tedy prasklé žárovky, poškozené xenonové výbojky), ale také sjeté brzdy, opotřebované zavěšení kol nebo úniky oleje, závady systému řízení motoru a výfukového potrubí.

TÜV výsledky rozděluje podle stáří vozu. S rostoucím věkem se pak ve výčtu častěji objeví právě úniky oleje a další závažnější nedostatky, které vyžadují větší péči než pouhou výměnu žárovky.

Výsledky je nutné na každý pád brát tak, že nevypovídají zcela o spolehlivosti auta, ale o tom, jak se o něj jeho majitel stará. Z celkového pořadí je tedy jasně patrné, že nejlépe si vedou opečovávané sportovní modely, nejhůře jsou na tom firemní nebo rodinní dříči levných značek, které nestojí mnoho, ale práce odvedou za několik luxusních SUV.

 

Právě se děje

Další zprávy