Škodovácké SUV projde úpravou. Omlazený Kodiaq má vylepšenou příď se světlomety

Škodovácké SUV projde úpravou. Omlazený Kodiaq má vylepšenou příď se světlomety
Kodiaq se letos dočká faceliftu.
V rámci něj se upravují drobnosti, především světlomety.
Současný Kodiaq, představen byl v roce 2016.
Foto: Škoda Auto
Eva Srpová Eva Srpová
30. 3. 2021 10:02
Kodiaq automobilka představila už v roce 2016 a bylo to první škodovácké SUV, které nastavilo pravidlo, kdy názvy SUV rodiny začínají písmenem K a končí Q. Od té doby Škoda představila také Karoq, Kamiq a před nedávnem i Kushaq, SUV pro indický a později pravděpodobně i pro další asijské trhy. Kodiaq letos dostane facelift a oficiálně se ukáže 13. dubna.

Škoda zveřejňuje první skici upraveného SUV Kodiaq. Co se dá podle nich říci? Že největší SUV ze škodovácké rodiny dostane upravenou příď s novou maskou. Ta má zdvojené lamely. Přední nárazníky je také nový, propracovanější, s výraznějším orámováním.

Přední světlomety se v porovnání se současným modelem zúží a podle vyjádření automobilky spolu se světlomety pod nimi vytváří "čtyřokou" světelnou grafiku. I zadní lampy mají mýt výraznější grafiku a vytvářet světelné písmeno "C". Vůz se představí oficiálně 13. dubna.

Škoda letos představí několik novinek různé důležitosti. Vedle modernizovaného Kodiaqu to bude i facelift Karoqu, největší novinkou ale bude nová generace Fabie, kterou očekáváme na podzim, a dále Škoda Enyaq v karoserii SUV-kupé. SUV Kushaq vyráběné v indické továrně v Púne už Škoda odhalila před necelými dvěma týdny.

 

Právě se děje

Další zprávy