Škodě Kodiaq roste konkurence. V žebříčku deseti nejlevnějších nových SUV střední velikosti je osmá

Škodě Kodiaq roste konkurence. V žebříčku deseti nejlevnějších nových SUV střední velikosti je osmá
Subaru Forester se prodává od 699 tisíc korun, což v našem žebříčku stačí na desáté místo. Už základní verze ale disponuje pohonem všech kol. Pokud bychom hledali pouze auta 4x4, patřila by mu pátá příčka.
Hyundai uvedl v říjnu na český trh novou akční výbavu modelu Santa Fe pojmenovanou Confidence, která znamená zlevnění na 679 990 korun. Santa Fe tak stojí jen o dva tisíce víc než nejlevnější Škoda Kodiaq, ale nabízí se pouze s pohonem přední nápravy. Verze 4x4 se pod 700 tisíc nevejde. Stejně jako Kodiaq měří Santa Fe na délku přibližně 4,7 m a patří tak mezi největší SUV střední třídy. Základní benzinový motor má úctyhodný objem 2,4 l.
Škodě Kodiaq patří se základní cenou 677 900 korun osmé místo, což na první pohled nevypadá jako důvod k velkým fanfárám. Už základní verze se ale nabízí buď s pohonem všech kol, nebo s pohonem přední nápravy, ale s automatem. Jde tak o třetí nejlevnější SUV střední třídy se znakem 4x4, nebo s automatickou převodovkou. A zároveň o druhé nejdostupnější SUV střední třídy, které může převážet až sedm osob (od 699 400 korun).
Opel Antara dlouho platil za nejdostupnější SUV střední třídy. Letos se z trhu na několik měsíců vytratil, aby se vrátil pouze s naftovými motory. Ano, základní cena 629 900 korun zahrnuje turbodiesel 2,0 CDTi a pohon všech kol. Pokud byste tedy sháněli tuto populární kombinaci, je Antara nejlevnějším SUV střední třídy. V žebříčku bez ohledu na motor a typ pohonu jí patří sedmé místo.
Foto: Škoda Auto
Ondřej Běhal
23. 10. 2016 15:07
Vypadají jako terénní auta, ale většinu života tráví na asfaltu. SUV jsou hitem současného automobilového světa a ví to i Škoda Auto, která mezi středně velká auta této třídy uvede nový model Kodiaq. Jde o vozy s délkou 4,5 až 4,8 m, která se dají použít i pro početnější rodiny, začínají se prosazovat i jako manažerské. Podívejte se do fotogalerie na deset cenově nejpřístupnějších aut této kategorie, ve které se kvůli blížícímu příjezdu Kodiaqu zvyšuje konkurence. Například Hyundai, největší rival Škody Auto na českém trhu, v reakci na zveřejnění cen Kodiaqu zlevnil model Santa Fe.

Podívejte se také na kompletní přehled všech 35 verzí středně velkých SUV s cenou do 700 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy