Škoda zveřejnila první skici připravovaného městského SUV, které přijede na trh za rok

Eva Srpová Eva Srpová
1. 2. 2018 9:08
Na březnovém ženevském autosalonu se ukáže studio nového škodováckého crossoveru Vision X. Reálný vůz by se měl představit veřejnosti v roce 2019. Nové SUV zřejmě nahradí Fabii Combi a Rapid liftback, crossovery jsou totiž mnohem populárnější. V Ženevě se ukáže také modernizovaná Fabia.
Toto je první skica chystaného městského SUV značky Škoda.
Toto je první skica chystaného městského SUV značky Škoda. | Foto: Škoda Auto

Škoda zveřejnila první skici chystaného městského crossoveru. Studie se ukáže na březnovém ženevském autosalonu. Reálně se má nový vůz začít prodávat v polovině roku 2019.

Koncept Vision X se vizuálně řadí do rodiny současných škodováckých SUV, tedy Kodiaqu a Karoqu, a to zejména zezadu, kdy je podle typických koncových světlometů docela dobře rozeznatelný i na "papíře".

Interiér je výraznější, novinkou je "plovoucí" středový multimediální displej.
Interiér je výraznější, novinkou je "plovoucí" středový multimediální displej. | Foto: Škoda Auto

Zajímavější je ale návrh kabiny, nová Škoda má mnohem modernější a výraznější design a detaily, které nejsou u škodovek běžné - například samostatný středový displej.

Nejen na skicách, ale také na konceptu se nová městská Škoda přestaví v ostré zelené barvě FlexGreen. Koncept prý bude mít také střechu v kontrastním antracitovém odstínu, velkou panoramatickou prosklenou střechu a dvacetipalcová hliníková kola. Nebudou chybět dnes už pro Škodu tradiční detaily od českých sklářů.

Vision X dostane plug-in hybridní pohon, který chce Škoda poprvé použít u příští generace své vlajkové lodi Superb. Do roku 2025 chce totiž Škoda Auto vedle vozů s čistě elektrickým pohonem mít v nabídce i plug-in-hybridy. Každý čtvrtý automobil značky Škoda dodaný na celém světě bude plug-in-hybrid nebo elektromobil.

V Ženevě se vedle studie malého crossoveru ukáže také modernizovaná Fabia, o které jsme psali zde.

Zadními partiemi se velmi podobá větším SUV značky Škoda, Karoqu a Kodiaqu.
Zadními partiemi se velmi podobá větším SUV značky Škoda, Karoqu a Kodiaqu. | Foto: Škoda Auto
 

Právě se děje

Další zprávy