Škoda zveřejnila ceny Kodiaqu RS, nejsilnější naftové škodovky ve své historii

Eva Srpová Eva Srpová
2. 10. 2018 9:00
Mladoboleslavská automobilka uvádí na trh SUV Kodiaq RS. Je to doposud nejsilnější naftový model v její historii, pohání ho dvakrát přeplňovaný turbodiesel o výkonu 176 kW. Nyní Škoda zveřejnila i cenu. Výkonná škodovka bude stát v základu necelého 1,2 milionu.
Nejsilnější auto v historii Škody přichází na trh, objednat ho bude možné v listopadu.
Nejsilnější auto v historii Škody přichází na trh, objednat ho bude možné v listopadu. | Foto: Škoda Auto

Škoda Auto představuje na pařížském autosalonu, kde máme svého zpravodaje, nejsportovnější model ve své historii. Je jím SUV Kodiaq RS, které pohání dvakrát přeplňovaný turbodiesel o výkonu 176 kW (240 koní) a točivém momentu 500 Nm. Skrze dvouspojkovou převodovku posílá výkon na všechna čtyři kola. Součástí výbavy je i adaptivní podvozek.

Jak jsme psali dříve, Kodiaq RS dostal virtuální kokpit s karbonovým vzhledem a nový systém Dynamic Sound Boost, který má podtrhnout dynamičtější charakter modelu Kodiaqu RS. Jednoduše řečeno, zvuk motoru bude intenzivnější, aby navodil sportovnější dojem.

Systém využívá vlastní řídicí jednotku, která čte signály z palubních systémů a na jejich základě mění a zesiluje zvuk motoru v závislosti na zvoleném režimu jízdy. Takový uměle zesílený zvuk motoru využívá mnoho automobilek.

Nyní automobilka zveřejnila cenu, která byla doposud tajná. Kodiaq RS startuje na částce 1 189 900 Kč. Auto sportovněji i vypadá, což zajišťují jiné nárazníky nebo vnější zpětná zrcátka, která jsou černě lakovaná stejně jako střešní nosiče.

Boční ochranné lišty mají naopak barvu karoserie. Design mají zvýraznit také 20palcová kola z lehké slitiny, za kterými se skrývají červeně lakované brzdové třmeny vpředu i vzadu.

Sportovní, alcantarou čalouněná sedadla dostala červené prošití a nové logo RS, které bude od této chvíle namísto původní zelené barvy červené. Mezi prvky základní výbavy patří rovněž virtuální kokpit.

Nejsilnější Kodiaq je tedy o půl milionu dražší než základní model 1.4 TSI /110 kW s pohonem předních kol, který ve výbavě Active pořídíte za 702 900 Kč. Doposud nejdražším modelem v nabídce byla verze 2.0 TDI/140 kW 4×4 s automatem. Ve verzi Style se vejde těsně po milion (976 900 Kč), Scout stojí 1 027 900 Kč a Sportline 1 035 900 Kč.

Vůz bude možné objednávat od listopadu, v lednu by měly první modely dorazit k zákazníkům. Test modelu Škoda Kodiaq 2.0 TDI/110 kW si můžete prostudovat tady.

 

Právě se děje

Další zprávy