Škoda zase zdražovala svoje modely. Některé o tisícovku, Superb až o 24 tisíc korun

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 7. 2021 6:02
Modely Škoda se dočkaly dalšího zdražení. Naposledy mladoboleslavská automobilka zvedala ceny v březnu, teď se většina nabídky opět dočkala úprav ceníku. Zdražení je přitom různé, někde o pár tisícovek, jinde i o desetitisíce. Co všechno se v nabídce Škody změnilo, si můžete projít v následující galerii.

Jak se dozvíte v galerii, ceny se zvedly u většiny modelů Škoda, nikoliv však úplně u všech variant. Třeba Škoda Karoq stojí v základní verzi pořád stejně, nezměnily se ani ceny nové Fabie, která startuje na 329 900 korunách. 

"V některých případech došlo k výraznému zvýšení cen surovin na světových trzích," komentuje důvod zdražení mluvčí Škody Pavel Jína. Podle něj se automobilka snaží řadou opatření (například dlouhodobými smlouvami s dodavateli) minimalizovat dopady zvyšování cen surovin na konečnou cenu automobilů, nicméně plně je tato opatření nekompenzují. Proto je většina modelů o něco málo dražší než na jaře.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi Tour - zdražení o 5 tisíc korun

Zatímco nové Fabie se změny cen nedotkly, starší provedení, které se nadále vyrábí s karoserií kombi jako Fabia Tour, se dočkalo ceny navýšené o pět tisíc korun. Nově tak základní výbava Active stojí 334 900 korun. Nabídka pohonných jednotek se pak nezměnila, jedinou motorizací je litrový tříválec TSI o výkonu 70 kW s manuální nebo dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Dva základní stupně doplňuje výbava Black, vycházející z vyšší linie Ambition. Co všechno za 30 tisíc korun navíc nabízí? Především černá 17palcová litá kola, černou masku chladiče a černé kryty zrcátek. Kromě toho má tato Fabia za nejméně 384 900 korun standardně též diodová přední a zadní světla, tempomat, Bluetooth nebo sportovní multifunkční kožený volant.

Aktuální ceník - Škoda Fabia Combi Tour

Active Ambition Black
1.0 TSI / 70 kW 334 900 Kč 354 900 Kč 384 900 Kč
1.0 TSI / 70 kW DSG 374 900 Kč 394 900 Kč 424 900 Kč
 

Právě se děje

Další zprávy