Cena nové Octavie Scout odtajněna. Prodej začne v srpnu

Radek Pecák Radek Pecák
25. 6. 2014 13:13
Díky zvýšení podvozku dokáže projet i většinu cest s nezpevněným povrchem bez rizika poškození spodní části.
Foto: Škoda Auto

Praha - Nejméně 682 900 korun zaplatí zájemci o novou generaci vozu Škoda Octavia Scout. Model odvozený od octavie combi s pohonem všech kol začne společnost Škoda Auto prodávat v srpnu.

Scout je i ve druhé generaci vozem určeným především pro rodiny, které aktivně využívají svůj volný čas. Díky zvětšené světlé výšce (v porovnání s octavií 4x4 o 33 milimetrů) dokáže projet i většinu cest s nezpevněným povrchem bez rizika poškození spodní části automobilu. Podvozek je nyní ve výšce 171 milimetrů nad zemí.

Auto má rovněž lepší nájezdové úhly vpředu i vzadu a utáhne o čtvrtinu těžší přívěs.

Nižší emise i spotřeba

"V porovnání s vozem, který se prodával dříve, má nová generace v průměru o dvacet procent nižší emise CO2, a tudíž i spotřebu paliva," říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škoda Auto ČR.

Novinku firma nabídne se třemi motory a výhradně s pohonem všech kol. Ceny modelu 2.0 TDI/110 kW (150 k) s manuální šestistupňovou převodovkou začínají na 682 900 korunách. Základní cena pro benzinovou motorizaci 1.8  TSI/132 kW (180 k) se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG je 694 900 korun.

Poprvé pro model Octavia je navíc k dispozici i špičková naftová
motorizace 2.0 TDI/135 kW (184 k) v kombinaci se šestistupňovou
dvouspojkovou převodovkou DSG. Ta stojí 734 900 korun.

Paket pro špatné cesty

Součástí sériové výbavy jsou sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin ve třech volitelných designech a pneumatiky s vyšším profilem (225/50 R17).

Ke standardní výbavě jsou i paket pro špatné cesty s dodatečnou ochranou podvozku, dvouzónová klimatizace, rádio, tempomat či vyhřívaná přední sedadla.

Zvenčí se scout od běžných octavií combi odlišuje díky plastovým lemům podběhů kol a prahů a rovněž speciálními předními a zadními nárazníky.

Jiný je také interiér. Přístrojová deska může buď černá, nebo černo-hnědá. Nové jsou i dekorační a prahové lišty ve speciálním designu Scout. Tříramenný volant i hlavice řadicí páky pak jsou opatřeny emblémy Scout.

 

Právě se děje

Další zprávy