Škoda Yeti přijde za rok při faceliftu o kulatá světla

Radek Pecák Radek Pecák
25. 7. 2012 12:53
Sportovně užitkový vůz z Mladé Boleslavi se navíc začne prodávat ve dvou variantách
Škoda Yeti
Škoda Yeti | Foto: Aktuálně.cz

Velmi výraznou změnu svého vzhledu prodělá zhruba za rok Škoda Yeti, sportovně užitkový vůz z produkce mladoboleslavské automobilky.

Podle zatím neoficiálních informací je modernizace poměrně zásadní, například Yeti přijde o pár svých kulatých předních světlometů, které jsou pro něj velmi typické. Na druhou stranu je nový design přídě vcelku logický, jde totiž přesně v duchu konceptu, který prosazuje šéfdesignér Jozef Kabaň.

Linie hlavních světlometů se narovnají, mlhovky se dostanou do spodní části nárazníku a budou hodně protáhlé. Opět tedy budou tvořit všechna přední světla jakýsi čtyřlístek.

Diamantové hrany budou na zádi

Nová a hranatější bude také přední maska a celý nárazník. Vzadu se promění především víko kufru. Na jeho spodní část designéři umístili opět šikmé ostré prolisy, podobně jako je tomu u nového rapidu. I tam se promění světlomety, i když decentněji než vpředu.

Auto se bude již příští rok nabízet ve dvou designových verzích. Verze Outdoor bude mít ve spodní části nárazníků šedivý, výrazně tvarovaný plast evokující terénní schopnosti automobilu, druhá (městská) verze dostane nárazníky hladší a lakované.

Změní se také interiér automobilu. Například dveřní výplně budou moci být v pastelových barvách, upravena bude středová konzole i velikost ovládacích knoflíků.

Do výbavy by se měly dostat některé elektronické asistenty, které se nyní nabízí v obdobně zaměřených automobilech značek Volkswagen či Audi.

Příští rok se také začne prodávat prodloužená verze vozu. Yeti se zvětší v zadní části o šest centimetrů, díky čemuž bude větší zavazadlový prostor i místo pro kolena zadních cestujících. Tento Yeti XL je ovšem určen pouze pro čínský trh, s prodejem v Evropě se nepočítá. Zákazníkům toužícím po velkém SUV v Evropě a na dalších trzích totiž Škoda zhruba za dva až tři roky nabídne zcela nový typ vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy