Škoda vyvinula skládací koloběžku. "Simply clever" odrážedlo se vejde pod podlahu zavazadelníku

Jiří Kaloč
2. 3. 2018 16:31
Vedle modernizované Fabie a studie Vision X představí česká automobilka v Ženevě vlastní skládací koloběžku, která se vejde pod podlahu zavazadlového prostoru vozů Octavia a Superb. Koncept koloběžky s logem ŠKODA je nejnovějším příspěvkem praktických pomůcek, které se u Škody označují slovy "Simply Clever". Zákazníci si ji budou moci objednat v druhé polovině roku.
Foto: Škoda Auto

Koloběžka od Škodovky představuje praktické i efektivní řešení pro takzvanou "mobilitu poslední a první míle", tedy cestu od automobilu z parkoviště ke konečnému cíli cesty či na zpáteční cestě k vozu. Pravda, někomu může představa manažera v obleku a s diplomatkou (právě takoví často Superbem jezdí) na koloběžce připadat komická…

Foto: Škoda Auto

Patentovaný skládací mechanismus umožňuje koloběžku umístit pod podlahu zavazadlového prostoru modelů Octavia a Superb, nad dojezdové náhradní kolo. Ve složeném stavu měří koloběžka pouze 41 centimetrů na výšku a 48 centimetrů na délku. 

Koloběžka vyrobená převážně z hliníkové slitiny váží samotná pouze pět kilogramů, přičemž má nosnost až 100 kilogramů. Kvalitní kuličková ložiska a kola z polyuretanu zaručují svižný a komfortní zážitek z jízdy. Pogumované rukojeti řídítek umožňují agilní a bezpečné ovládání. 

Foto: Škoda Auto

 

Právě se děje

Další zprávy